Driedaagse Masterclass

Portret- en modelfotografie
€ 990,00 incl. btw.

Masterclass door Toonen & Wientjens

Hans Toonen en Hans Wientjens. Twee namen, één foto. Door hun eigen en zeer herkenbare stijl met publicaties in toonaangevende internationale magazines zijn Toonen en Wientjens bekend in binnen- en buitenland.

Intensief en inspirerend!

Een meerdaagse cursus fotografie van Hans Toonen & Hans Wientjens bestaat niet alleen uit het maken van een paar foto’s.
Drie dagen lang komen de belangrijkste facetten van portret-, model- en artistiek naakt-fotografie aan bod.
Dat betekent: een lang weekend vol inspiratie voor zowel beginnende als ervaren fotografen!

Wat ga je leren?

Bij de driedaagse fotocursus wordt de eerste dag geheel aan portretfotografie besteed, de tweede dag staat in het teken van modelfotografie en op de derde dag fotografeer je met verschillende belichtingstechnieken prachtig artistiek naakt in de studio.

Tijdens alledrie de cursusdagen krijg je uitgebreid info hoe je je model perfect op de foto zet.
Hans Toonen vertelt hoe je met een model communiceert en laat je zien welke aanwijzingen je geeft om snel tot die mooie pose, blik of uitstraling te komen. Want zonder goede coaching haal je niet alles uit je model en maak je niet die ultieme foto!
Master of the light Hans Wientjens demonstreert hoe je met verschillende lichtopstellingen, lichtvormers, reflectieschermen en ook kleurfilters de meest uiteenlopende fotoresultaten kunt bereiken die je kunt toepassen bij portret- en modelfotografie.
Daarbij zie je dat je met één lamp al spannend licht kunt maken, hoe je perfecte portretten van brildragende personen en het mooiste haarlicht maakt.
Daarnaast maak je foto’s met verschillende belichtingstechnieken zoals verrassende bounce light effecten, een stralend witte achtergrond uitlichten en hoe je de mooiste rim light foto’s maakt.
Voor een compleet verhaal is er naast licht en regie veel aandacht voor camerastandpunten en compositie.

Complete training

Deze intensieve high end fotografietraining gaat zeker niet alleen over techniek, maar vooral ook over inzicht hoe je je foto tot die mooie of bijzondere foto maakt.
Met veel aandacht voor licht en schaduw, compositie, interessante camerastandpunten, lichtmeting, de perfecte coaching van je model, beeldselectie en fotobewerking in Lightroom en Photoshop en nog veel meer.
Hans Toonen en Hans Wientjens geven tijdens de cursus al hun fotografische geheimen prijs en laten zien hoe zij zelf te werk gaan.
Geen overbodig of interessant geneuzel, maar praktisch en artistiek gerichte informatie waar je wat mee kunt!

Daarnaast krijg je antwoord op vragen als:
Hoe gebruik je je lenzen optimaal? Hoe krijg je de basics zoals het instellen van diafragma, sluitertijd en ISO-waarde goed en snel onder de knie? Hoe maak je je foto’s in Lightroom binnen een paar minuten tot echte super platen? Hoe creëer je de perfecte cosmetische look in Photoshop?

Maar vooral ga je ook onder begeleiding van Toonen & Wientjens zelf aan de slag met model, licht en camera.
Voor optimale resultaten werken zij altijd met ervaren modellen en visagistes.

Na drie dagen intensieve training (bij elkaar zo’n 24 uur!) ga je met een schat aan nieuwe inzichten, direct toepasbare kennis, een goed gevoel én mooie foto’s naar huis!

Persoonlijke aandacht in een kleine groep

Tijdens de driedaagse fotocursus zorgen Hans Toonen en Hans Wientjens voor een aangename sfeer en werken zij met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Zo kunnen ze je optimaal begeleiden bij het maken van mooie en perfecte foto’s.
Toonen en Wientjens geven daarbij veel uitleg en demonstraties en staan je ook de hele dag persoonlijk met raad en daad terzijde.
Tijdens de fotocursus kun je ook met al je eigen fotografische vragen bij hun terecht.

Als je echt veel wilt leren in korte tijd is dit dé complete fotocursus waar je bij moet zijn!

Geef je fotografie een boost!

Drie dagen lang creatieve input waar je wat mee kunt!

Voor wie is deze fotocursus bedoeld?

Je hoeft beslist geen volleerd fotograaf te zijn om aan deze cursus deel te nemen.
Als je de basisprincipes van je camera onder de knie hebt en je in korte tijd je fotografische vaardigheden m.b.t. portret- en modelfotografie op hoger niveau wilt brengen, is deze intensieve fotocursus echt iets voor jou!
Toonen en Wientjens leggen alles op duidelijke wijze haarfijn uit en geven je optimale persoonlijke begeleiding. Je zult verrast zijn over de resultaten!

Praktisch

Waar en wanneer?

In onze fotostudio aan de Mercatorweg 63a te Arnhem.
  • Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december

  • Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari

Lesdag één duurt van 10.00 uur tot 21.00 uur (inclusief diner).
Lesdag twee van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Lesdag drie van 10.00 uur tot 16.00 uur, met daarna evaluatie en napraten met drankje en hapje.

Wat moet je meenemen?

  • Spiegelreflex- of systeemcamera met flitsschoen

  • Geheugenkaart(en)

  • Opgeladen accu + acculader

  • Evt. tablet of laptop

  • Schrijfgerei

  • Flitsapparatuur is aanwezig in de studio

Wat kost de driedaagse fotocursus?

De Driedaagse Fotocursus kost €. 990,- incl. btw.

Dit bedrag is inclusief iedere dag ervaren modellen en visagistes, lunches en drankjes.
De eerste cursusdag duurt extra lang tot 21:00 uur, met ’s avonds een gezellig diner met de hele groep. Op de laatste dag is het na afloop gezellig napraten met drankjes en hapjes.

Kortom: drie dagen lang veel nieuwe fotografische kennis, inspiratie en mooie foto’s!

Info over aftrekbare studiekosten.

Exclusief aanbod voor cursisten

Omdat ze zelf al jaren erg enthousiast zijn over het mooie en veelzijdige studiolicht van broncolor, werken Toonen & Wientjens tijdens onze fotocursussen altijd met siros flitslicht van broncolor. Maar niet alleen speelt het gebruik van flitslicht tijdens de cursus een belangrijke rol, daarna wil je het geleerde vooral ook zélf zo optimaal mogelijk in praktijk brengen.
Speciaal voor de deelnemers aan de Driedaagse Fotocursus hebben Toonen & Wientjens daarom met de importeur van broncolor – TransContinenta BV – een exclusief aanbod geregeld:
Je krijgt als cursist 10% korting op het gehele broncolor assortiment. Zo kun je ook zelf met het beste flitslicht de mooiste foto’s maken!

Deelnemen

Vergroot in 3 dagen je fotografische skills!