Iedereen maakt foto’s, maar niet iedereen is fotograaf. Dagelijks verschijnen duizenden foto’s op internet, maar het gaat er om die ene te maken die opvalt, dat is de kunst. Een kunst die je kunt leren!

Toonen & Wientjens

Door hun jarenlange samenwerking hebben Toonen en Wientjens een eigen en zeer herkenbare stijl gecreëerd die in binnen- en buitenland enorm gewaardeerd wordt.
Het werk van Toonen & Wientjens wordt internationaal geroemd om het prachtige en perfecte licht, de klasse en de stijlvolle poses.
Deze meesters van de glamourfotografie hebben inmiddels veel BN’ers voor hun lens gehad en zien hun werk regelmatig gepubliceerd in ‘s werelds bekendste magazines waaronder FHM, Playboy, Panorama, Veronica Magazine en Maxim.
Daarnaast fotograferen ze in opdracht voor bedrijven voor verschillende publicaties en reclame-uitingen zoals brochures, bedrijfsportretten, websites en exclusieve kalenders.
Naast publicaties in de verschillende fotovakbladen worden ze regelmatig gevraagd om op te treden bij foto-events of als gastdocent fotografie.

Experts over Toonen & Wientjens

The New Photo School

De missie van Toonen & Wientjens is het doorgeven van hun expertise op fotografiegebied aan een nieuwe generatie fotografen. Met dat doel hebben ze The New Photo School opgezet.

Met hun jarenlange fotocarrière voor internationale magazines hebben ze een schat aan ervaring opgebouwd die ze met jou willen delen. Ze weten je erg veel te vertellen en geven – in tegenstelling tot veel anderen – écht al hun fotografische geheimen prijs. Dat doen ze op een heldere en begrijpelijke manier zodat je de nieuwe kennis zelf meteen in de praktijk kunt gebruiken. Ze stappen daarbij regelmatig af van geijkte opvattingen, want het gaat er naar hun idee bij fotografie vooral om je eigen creativiteit in foto’s te gebruiken en niet teveel op ‘regeltjes’ te hangen. Zo kun je je onderscheiden met originele foto’s!

Lichtspecialist Hans Wientjens laat je verrassende manieren van belichten ontdekken, Hans Toonen leert je hoe je een model gemakkelijk kunt aansturen om tot die mooie foto’s te komen. Er is geen overkill aan techniek, wél aandacht voor technische zaken die er toe doen. Als je die beheerst kun je je creatieve doelen sneller bereiken en zo je talent als fotograaf optimaal ontwikkelen.

Fotocursussen

Bij The New Photo School kun je verschillende fotocursussen of masterclasses in een kleine groep volgen. Toonen & Wientjens geven alle lessen zelf, met veel persoonlijke aandacht en begeleiding voor iedere deelnemer. Ze werken altijd met ervaren modellen, visagistes met tv- en magazine-ervaring en met het allerbeste flitslicht van topmerk broncolor.
De fototrainingen zijn vrij intensief zodat je gegarandeerd veel leert en met mooie foto’s naar huis gaat.

Met name de Driedaagse Fotocursus wordt door veel studenten van de verschillende fotografieopleidingen zoals de Fotoacademie of Fotovakschool gevolgd als specialisatie om hun vakkennis en fotografische inzichten op gebied van portret- en modelfotografie extra te verbreden.

Gastdocent

Naast hun eigen fotocursussen voor The New Photo School zijn Toonen & Wientjens veelgevraagd gastdocent voor workshops, seminars, lezingen en masterclasses fotografie voor o.a.:

• broncolor Benelux
• Calumet Photographic
• Cameranu.nl.
• Canon Nederland
• Foto Konijnenberg (Nederland & België)
• Foto Verschoore
• FotoFair
• Kamera Express
• MBO vakschool SintLucas Boxtel
• ROC Horizon College Hoorn
• The Rooms of RedBull (5pics)
• Zoom.nl