Iedereen maakt foto’s, maar niet iedereen is fotograaf. Dagelijks verschijnen duizenden foto’s op internet, maar het gaat er om die ene te maken die opvalt, dat is de kunst. Een kunst die je kunt leren!

Toonen & Wientjens

Met cover-publicaties in toonaangevende internationale magazines zijn Toonen & Wientjens met hun jarenlange samenwerking fotografen van naam en faam in binnen- en buitenland. Hun werk wordt internationaal geroemd om de eigen en zeer herkenbare stijl met het prachtige licht en de stijlvolle poses.

Deze meesters van de glamourfotografie zien hun werk regelmatig gepubliceerd in ‘s werelds bekendste magazines waaronder FHM, Playboy, Panorama, Veronica Magazine en Maxim.
In Nederland poseerden vele BN’ers voor hun lens en naast publicaties in de verschillende fototijdschriften worden ze regelmatig gevraagd om op te treden bij foto-events of als gastdocent fotografie.

Buiten hun fotografie voor magazines maken Toonen & Wientjens vrij werk en fotograferen ze in opdracht voor bedrijven reclame-uitingen zoals brochures, bedrijfsportretten, websites en exclusieve kalenders.

Waarom een cursus volgen bij Toonen & Wientjens?

De missie van Hans Toonen & Hans Wientjens is het doorgeven van hun expertise op fotografiegebied aan een nieuwe generatie fotografen. Met dat doel hebben ze The New Photo School opgezet.

Met hun jarenlange fotocarrière voor internationale magazines hebben ze een schat aan ervaring opgebouwd die ze met jou willen delen. Ze weten je erg veel te vertellen en geven – in tegenstelling tot veel anderen – écht al hun fotografische geheimen prijs. Dat doen ze op een heldere en begrijpelijke manier zodat je de nieuwe kennis zelf meteen in de praktijk kunt gebruiken. Ze stappen daarbij regelmatig af van geijkte opvattingen, want het gaat er naar hun idee bij fotografie vooral om je eigen creativiteit in foto’s te gebruiken en niet teveel op ‘regeltjes’ te hangen. Zo kun je je onderscheiden met originele foto’s!

Lichtspecialist Hans Wientjens laat je verrassende manieren van belichten ontdekken, Hans Toonen leert je hoe je een model gemakkelijk kunt aansturen om tot die mooie foto’s te komen. Er is geen overkill aan techniek, wél aandacht voor technische zaken die er toe doen. Als je die beheerst kun je je creatieve doelen sneller bereiken en zo je talent als fotograaf optimaal ontwikkelen.

Experts over Toonen & Wientjens

Fotocursussen

Bij The New Photo School kun je verschillende fotocursussen of masterclasses in een kleine groep volgen. Toonen & Wientjens geven alle lessen zelf, met veel persoonlijke aandacht en begeleiding voor iedere deelnemer. Ze werken altijd met ervaren modellen, visagistes met tv- en magazine-ervaring en met het allerbeste flitslicht van topmerk broncolor.
De fototrainingen zijn vrij intensief zodat je gegarandeerd veel leert en met mooie foto’s naar huis gaat.

Met name de Driedaagse Fotocursus wordt door veel studenten van de verschillende fotografieopleidingen zoals de Fotoacademie of Fotovakschool gevolgd als specialisatie om hun vakkennis en fotografische inzichten op gebied van portret- en modelfotografie extra te verbreden.

Gastdocent

Naast hun eigen fotocursussen voor The New Photo School zijn Toonen & Wientjens veelgevraagd gastdocent voor workshops, seminars, lezingen en masterclasses fotografie voor o.a.:

• broncolor Benelux
• Calumet Photographic
• Cameranu.nl.
• Canon Nederland
• Foto Konijnenberg (Nederland & België)
• Foto Verschoore
• FotoFair
• Kamera Express
• MBO vakschool SintLucas Boxtel
• ROC Horizon College Hoorn
• The Rooms of RedBull (5pics)
• Zoom.nl