RECENSIES

David Vanhauwaert, deelnemer privé training licht, september 2017
Maandag laatstleden volgde ik bij de heren Hans Toonen & Hans Wientjens een privé dag belichting.
Niettegenstaande ik bij The New Photo School reeds enkele driedaagse masterclasses en bewerking volgde, keek ik reikhalzend uit naar wat the Jedi master of light aka Hans Wientjens mij zou voorschotelen.
Mijn verwachtingen waren bijzonder hoog… vooral omdat ik de reeds opgebouwde kennis en ervaring uit mijn eigen studio wou toetsen aan de visie van the guys with the same name.
Om 17u… na een volle, intensieve dag fotograferen, experimenteren en informatie verwerken… reed ik dolgelukkig en vol nieuwe ideeën richting België beseffend dat deze 2 heren… géén seconde twijfelen om al hun kennis te delen… en daar ook verdomd goed in zijn…

Amir Čengić, deelnemer driedaagse masterclass, augustus 2017
De Driedaagse Masterclass Portret- en Modelfotografie was een fantastische ervaring! Om te zeggen dat een nieuwe deur in de wereld van fotografie voor mij open ging is een understatement. Hans en Hans begeleiden je nauw door de drie belangrijkste fases van modelfotografie: voorbereiding/lichtopstelling, model regisseren, en nabewerking. Ze namen de tijd voor mijn vragen, gaven aan wanneer ik iets goed deed, maar nog belangrijker, ze wezen me erop, in geen onduidelijke taal, als ik iets niet goed deed. Naast de vriendelijkheid van Hans en Hans zijn de modellen en de make up artist Tamara die ze voor de Masterclass hadden geregeld ook geweldig. Ze waren heel geduldig, professioneel, en natuurlijk wonderschoon. Tel bij dit alles op nog het enthousiasme en de leergierigheid van de mede-cursisten en je hebt echt een topweekend! Hard werken in een fantastische sfeer – sterk aangeraden!

Lizette Beunders, deelnemer driedaagse masterclass, augustus 2017
De Masterclass bij “The New Photo School” is een unieke ervaring!
Hans & Hans hebben mij in hun passie voor fotografie meegenomen door niet alleen hun kennis en ervaring in theorie te delen. Juist de mogelijkheid om met zeer professionele modellen onder hun supervisie aan de slag te gaan, heeft mij een boel nieuwe inzichten gegeven. Ik werd uitgedaagd om buiten de voor mij gebaande paden te gaan, wat mij niet alleen tijdens dat weekend maar juist ook daarbuiten verder zal brengen.
Samengevat: In een plezierige sfeer en onder zeer professionele begeleiding een verdieping kunnen aanbrengen in mijn fotografie. Als dat is wat jij zoekt, dan vind je dat hier.

Ronald Langerhorst, deelnemer seminar glamour retouche, juli 2017
Hoe je van een foto een PLAAT maakt in een paar eenvoudige stappen, dat leer je op de masterclass glamour retouche. Hans brengt zijn werkwijze, die hij in vele jaren heeft geperfectioneerd, effectief over. Hij laat zien hoe je met schaduw en licht in photoshop kan spelen om een foto meer 3d te laten zijn, hoe je retouche moet doen en toch de structuur van de huid intact te laten, billen en buik kan bijwerken, zonder dat dit gephotoshopt overkomt. Hij weet hoe je een jurk van kleur kan laten veranderen en te kort gesneden foto’s weer kompleet kan maken. Ook het werken in Lightroom wordt zeker niet vergeten en het radiaalfilter doet wonderen. Dat de sfeer in een masterclass prima is en er altijd leuke en gedreven cursisten zijn hoeft geen betoog.

Kaiton Buitendijk, deelnemer driedaagse masterclass, mei 2017
Vorige week heb ik een fantastische fotografie workshop gedaan bij Hans Toonen en Hans Wientjens bij de The New Photo School (wellicht ken je ze van de foto’s van Playboy, FHM, Maxim en Panorama). Wat was het FANTASTISCH. ik zit nog steeds na te genieten. 3 dagen lang heb ik met 5 mede-cursisten alles geleerd over portret, glamour en artistiek naakt. Ik heb zo vreselijk veel geleerd over compositie, licht etc. Gewapend met mijn Fuji Xe2 en Jupiter 9 lens heb ik de prachtige modellen(Fiona Zweegers, Salemme Guiaux, Sharon van der Zwaag en Herman Spinhof) op de foto gekregen. Ook super gaaf om te zien wat makeup voor enorm effect heeft op de foto. Ieder model was prachtig opgemaakt (door Tamara Sauer) En met de stevige maar prettige feedback van beide Hanzen is het gelukt om echt veel mooiere foto’s te maken dan ik daarvoor toe in staat was:).
Ik heb zo vreselijk veel geleerd en het was zo vreselijk super tof: het was een enorm toffe cursus en tegelijkertijd een enorm avontuur:)

Angelique Simon, deelnemer driedaagse masterclass, mei 2017
Een geweldige masterclass gehad bij Toonen & Wientjens. Vooraf heb ik echt getwijfeld om me in te schrijven want had ik wel genoeg bagage :-). Ik wilde heel graag meer leren over portret- en modelfotografie en met name in een studio. Want belichting vind ik zo lastig! Na wat wikken en wegen toch de stap genomen en het was in 1 woord geweldig. Hans en Hans houden je echt bij de leest. Het gaat allemaal in een rap tempo en dat heb ik als heel prettig ervaren. Modellen regisseren, de goede pose, niet teveel schieten, niet te lang denken en snel beslissen wat de juiste plaat is. Superleuk! De perfecte combinatie van Toonen en Wientjens maakt het echt interessant. Oog voor het beeld en belichting! Top. Daarnaast zorgen ze voor een prima decor aan visagie, modellen en de innerlijke mens. Ik vind het een aanrader en sta open voor nieuwe trainingen en masterclasses.  

Raymond Schoofs, deelnemer driedaagse masterclass, mei 2017
Na een tijdje te hebben gedacht over een 3-daagse masterclass, heb ik besloten deze toch te gaan volgen. Mijn doel was meer te weten te komen over portret- en modelfotografie. Dit en nog wat extra stond dan ook in het programma. 
Met een goed gevoel reed ik naar Arnhem en hoopte daar het gewenste te vinden. Samen met 5 andere cursisten begon ik gespannen aan de workshop. Hans en Hans gaven in duidelijke taal aan wat de bedoeling was en de opbouw van het programma.
Het tempo is van doorpakken en niet te lang treuzelen maar het gaf me een goed gevoel. De opzet is bij elke set anders maar duidelijk, communiceer met je model. Laat weten wat je wil, dit gaat in het begin wat stroef maar met handvatten van de heren wordt dit makkelijker. Het voordeel van werken met ervaren modellen is uitdaging die het communiceren makkelijker maken ze doen wat je vraagt.
Het waren 3 top dagen die me veel tips en trucs hebben opgeleverd en DOEL BEREIKT.
Nogmaals dank aan Tamara (MUA),Hans & Hans en de modellen: Herman, Sharon, Salemme en Fiona.

Ronald Langerhorst, deelnemer driedaagse masterclass, mei 2017
Wat ben ik blij dat ik de stap heb gezet om me in te schrijven. Een must voor iedereen, die het fotograferen van mensen naar een hoger niveau wil tillen. Je leert je modellen regisseren, tempo te brengen in je shoot, zien hoe belangrijk het is dat alles op elkaar is afgestemd. Wat een lieve modellen en een fantastische visagiste, waardoor die lieve modellen er buitenwerelds uitzien. En dan wat je leert over belichting, wat je kan doen met één lamp, hoe je ervoor moet zorgen dat je plaat een 3d effect heeft waardoor je afbeelding tastbaar wordt. En dan hebben we het nog niet gehad over het selectieproces van je foto’s en wat je kan doen met Lightroom en Photoshop om er echt een fantastische plaat van te maken. Maar niet onvermeld mag blijven de ongedwongen sfeer, de fijne eetmomenten, het napraten en de aandacht die ze hebben voor iedere deelnemer persoonlijk. 
Ik verheug me nu al op een volgende masterclass.

Marcel Driessen, deelnemer driedaagse masterclass, maart 2017
Wat een fantastische ervaring. Drie overdonderende dagen waarin de passie om een mooie plaat te maken je uit je sokken blaast. Wat een lieve prachtige modellen selecteren Hans en Hans en wat een verademing dat de top visagisten er heel attent op toezien dat zij er prachtig uit blijven zien. Wientjens zorgt voor prachtig licht en daarna ben je echt op jezelf aangewezen. Regisseren en knippen die plaat. Het liefst in 1 keer goed. En daarbij stuwt Toonen je naar een hoger niveau. Ontsnappen is bijna niet mogelijk. Je zult na afloop van de cursus betere foto’s maken, je zal je proces gaan aanpassen, anders denken, beter kijken, sneller beslissen, creatiever worden. Alles tijdens de cursus is intens en daar moet je wel op voorbereid zijn.  

Henny Sep, deelnemer masterclass glamour retouche, maart 2017
Vrijdag 10 maart heb ik de masterclass glamour retouche gevolgd bij Toonen & Wientjens.
Ben al jaren een enorme fan van het werk dat zij maken, met nadruk op de glamour reportages van prachtige vrouwen op mooie locaties. Toen ik de mogelijkheid zag een workshop te volgen heb ik geen seconde getwijfeld. De ontvangst was hartelijk en de koffie stond al klaar. Na een korte introductie ronde met alle deelnemers begon Wientjens met de uitleg van zijn workflow. Wat meteen opviel is dat hij ook echt alles liet zien. Van het ruwe RAW-beeld tot het uiteindelijke resultaat. Blijft toch elke keer opnieuw mooi om te zien wat een goed geschoten beeld nog voor extra boost kan krijgen in de nabewerking.
Ook al heb ik zelf erg veel ervaring met Lightroom en Photoshop toch was het een leuke en leerzame dag. Goed om te zien hoe zij hun beelden naar een hoger niveau tillen. De eindeloze hoeveelheid publicaties en covers die zij hebben gedaan zegt eigenlijk al genoeg.
Dus wat mij betreft een echte aanrader om deze workshop te volgen. Hoorde ook van een aantal andere deelnemers dat ze zoveel hebben geleerd dat ze met regelmaat terug komen voor andere workshops die zij aanbieden.
Hans en Hans bedankt voor de gastvrijheid en het kijkje in jullie workflow. Top!

Niels Willemse, deelnemer masterclass glamour retouche, maart 2017
De masterclass glamour retouche was zeer leerzaam. In een ontspannen, maar vooral gezellige sfeer geven Hans en Hans alle geheimen weg, om van een mooie foto een topfoto te maken. Ik heb zeer veel geleerd van beide heren niet alleen over Photoshop en Lightroom, maar ook over hun visie op foto’s maken. Ik ben zeer benieuwd geworden naar hun 3-daagse masterclass, door hun open manier van lesgeven over fotografie.

Wilfred Bergsma, deelnemer masterclass glamour retouche, maart 2017
De vraag is altijd waarom deze of een andere workshop. Ik heb gekozen voor de Masterclass glamour retouche omdat ik zelf met wat vragen zat. Ik had keuze uit 2 workshops: Toonen & Wientjens en een lokaal fotobedrijf bij mij om de hoek. De prijs was hetzelfde, alleen Toonen & Wientjens ± 6 uur of lokaal bedrijf ± 2 x 2,5 uur. Mijn eerste vraag was: heb ik Lightroom/Photoshop nodig. En hoe ga ik dit in korte tijd snappen. En daarom heb ik gekozen voor team Toonen & Wientjens, mede omdat ik al 1 keer bij hun was geweest en ik wist dat deze workshop grotendeels door Hans Wientjens werd gegeven. Doordat Hans alles stap voor stap herhaaldelijk laat zien, zie je hoe je foto nog mooier kan maken zonder teveel extra aan de foto toe te voegen. Ik ben er achter gekomen dat ik Photoshop kan gebruiken om mijn foto’s nog mooier te maken zonder ze te verbouwen. Ik heb nu 2 keer een workshop bij hun mogen volgen, de eerste was 5 maanden geleden. Wij hebben het toen over mijn gezondheid gehad. Voordat deze workshop begon kwam Hans Toonen even naast mij zitten om te vragen hoe het nu met mij ging. Super tof dat jullie hiernaar hebben gevraagd. Ook na workshop 2 ken ik geen andere mensen die met zoveel passie over hun vak praten. Voor mij blijven het de Messi’s van de fotografie waar je in het begin tegen opkijkt, maar zij zijn zo open en eerlijk en vriendelijk en meelevend. Ik zou zeggen, ervaar het zelf eens.

Arie IJdo, deelnemer driedaagse masterclass, februari 2017
Wat een geweldige masterclass is dit. In drie dagen wordt je fotografie door de passie en het enthousiasme van beide heren naar een hoger nivo gebracht. Er is alle aandacht voor iedere deelnemer en alles wordt stap voor stap goed uitgelegd.
Samen met fantastische modellen en visagisten ga je stapsgewijs van portret naar artistiek naaktfotografie. Less is more, met maar 71 clicks geweldige foto’s gemaakt!
Een aanrader, ik kan niet wachten op het vervolg!

Stefan Koopmans, deelnemer driedaagse masterclass, januari 2017
Sfeer, gezelligheid en een topteam wat je inspireert en veel van leert in 3 dagen tijd.
Creatief met licht en oog voor detail, vakmensen!

Dick Engelen, deelnemer driedaagse masterclass, januari 2017
Wat kan ik nog zeggen wat anderen voor mij  niet hebben gezegd. Een weekend met deze twee vakmensen was een feestje.
Hans Toonen met een enorme drive vwb het regisseren van modellen en het beoordelen van de resultaten. Hans Wientjens met dezelfde dosis betreffende kennis van licht en beeld nabewerking.
Het oprechte streven om de kennis zo compleet mogelijk over te brengen op deelnemers van de masterclass en het creëren van een ‘vriendensfeer’ tijdens het weekend, alle lof voor deze twee gedreven fotografen.
De cocktail werd compleet met een aantal fantastische modellen en gezellig samen lunchen. Drie dagen foto-plezier en kennis vergaring. Voor mij, smaakt dat naar meer! Heren, ik hou me aanbevolen voor een vervolg!

Ron Leensvaart, deelnemer driedaagse masterclass, januari 2017
Afgelopen weekend de driedaagse masterclass portret- en modelfotografie gevolgd bij The New Photo School door Toonen & Wientjens. Wat verstaan die gasten hun vak. Goochelaars met licht en beeld, super. Geen grote groep, dus je krijgt alle aandacht. Zeker nog een keer een masterclass volgen bij die mannen.

Nico Bruin, deelnemer driedaagse masterclass, januari 2017
Van portret en full body foto’s naar glamour foto’s maken. Dat heb ik mogen leren én doen tijdens deze 3 daagse masterclass. Duidelijke uitleg van 2 professionele ‘gekken’ die met passie en professionele gedrevenheid duidelijke hints en tips geven waardoor je zelf ontdekt dat je tijdens de shoots prachtige glamour foto’s kan maken. Een goede basis waardoor je na deze masterclass in staat bent om de opgedane kennis uit te bouwen. Ik heb mogen ontdekken dat deze 2 gezellige en vaardige personen, ieder op hun eigen gebied, elkaar perfect aanvullen en je weten uit te dagen om het maximale uit jouw creativiteit te halen. Zeker het geld waard!

Jeroen Zuidervaart, deelnemer masterclass ‘artistiek naakt’, ism Zoom.nl, december 2016
Wat een beleving om een dag mee te mogen doen met de masterclass artistiek naakt georganiseerd door Zoom.nl.
Ik wist niet dat je in een dag zoveel kan leren en zoveel inspiratie op kan doen. Hans en Hans laten je echt thuis voelen om vervolgens je uit te dagen het beste uit jezelf te halen. Door middel van veel 1 op 1 contact en directe feedback doe je veel kennis op. Zij helpen je om dat toffe shot te creëren, in plaats van dat het een toevalstreffer is.

Ik ben naar huis gegaan met zeer veel inspiratie, en met het bewustzijn waar voor mij nog veel te leren is. 

Daisy te Nijenhuis, deelnemer masterclass ‘artistiek naakt’, i.s.m. Zoom.nl, december 2016
Een geweldige dag gehad tijdens de masterclass ‘artistiek naakt’! Een samenvatting van de dag is voor mij: een ontspannen sfeer, gezellige mensen, professionele houding, humor, respect, veel ervaring en kennis overdragen op een enthousiaste & leuke manier!!! Oftewel het was een super leuke en leerzame dag! Jammer dat de dag zo snel voorbij was!

Sander Peters, deelnemer masterclass ‘artistiek naakt’, i.s.m. Zoom.nl, december 2016
Afgelopen week was ik één van de gelukkigen die de masterclass artistiek naakt mocht volgen die werd georganiseerd door Zoom.nl. Wat een fantastische ervaring. Vanaf het moment dat ik binnenliep voelde ik me op mijn gemak. Wat een vakmensen, beiden op hun eigen manier zo bevlogen en gepassioneerd met hun vak bezig. Mooi om te zien dat zij ook pas tevreden zijn wanneer jij tevreden bent. Niets verhaaltje afdraaien en zie maar wat je er mee doet, maar echt aansluiten bij je wensen en samen toewerken naar een mooi resultaat. Ik had dit echt voor geen goud willen missen. Jullie gaan mij zeker nog eens terugzien!

Linda Huisinga, deelnemer masterclass ‘artistiek naakt’, i.s.m. Zoom.nl, december 2016
Wat was het een memorabele dag; masterclass Artistiek Naakt georganiseerd door zoom.nl.
Heerlijk om zo’n dag met deze professionals mee te mogen maken!! Zo ontzettend veel geleerd! Wauw! En wat een enthousiasme en kennis! Mijn adrenalineniveau is heel de dag op zijn hoogst geweest. Binnen een halve minuut weten zij het model in zoveel poses te zetten, dat je handen alleen maar jeuken en die ontspanknop in willen drukken. Zij leren je in zo’n korte periode zoveel! Heel bijzonder en iedere fotograaf zou dit meegemaakt moeten hebben! Hans en Hans, topduo: bedankt!!

Andy Scherpenberg, deelnemer driedaagse masterclass, oktober 2016
“Er is fotografie vóór Toonen & Wientjens, en er is fotografie ná Toonen & Wientjens. Er is een nieuwe wereld voor me opengegaan. Best money ever spent! Thanks guys!”

Edgar Drieman, deelnemer driedaagse masterclass, september 2016
Ik heb in oktober 2016 meegedaan aan de 3-daagse masterclass Portret- & Modelfotografie  van “The New Photo School”. In deze geweldige masterclass brengen Hans & Hans hun kennis en passie voor compositie en belichting over, in combinatie met wat je leert over aansturing van je model, het checken van je histogram en het gebruik van diverse lichtbronnen geeft dit een optimale opbrengst van mooie foto’s.
Deze masterclass is een aanrader voor iedereen die serieus met fotografie bezig is.

Willem Meuter, deelnemer masterclass ‘pin-ups & wings’ 2016
Alweer of pas de 3e masterclass bij Toonen en Wientjens en net zoals de vorige keren weer veel geleerd van Hans en Hans met mooie modellen, de perfecte visagie van Tamara Sauer en de geweldige locatie. Het knappe is dat de aanwijzingen onbewust worden gebruikt op latere foto’s. Hans en Hans, Roxanne, Angelique en Tamara bedankt voor een geweldige dag. Qua prijs/kwaliteit een erg goedkope dag.

Willie Bergsma, deelnemer masterclass ‘pin-ups & wings’ 2016
Deze mannen verstaan hun vak. Top workshop. Het geld dubbel en dwars waard.

Martijn ter Schiphorst, deelnemer masterclass ‘pin-ups & wings’ 2016
Dit mag je geen masterclass meer noemen, maar eerder een MASTERclass.. wat was de ‘Pin-ups & Wings Masterclass geweldig!!!! Hans en Hans een duo dat niet alleen 100% staat voor hun eigen werk maar ook voor de groep!!! Van begin tot eind weten ze hun liefde en enthousiasme voor het vak over te brengen op de groep… Een duidelijk en heldere uitleg, waarin genoeg ruimte is voor vragen en eigen ideeën. Omringd door een team van professionele modellen en een mua maken ze er voor iedereen een top dag van! Onderweg terug naar huis was ik moe maar voldaan.. Ik ging weg met het gevoel: Ik heb een echte MasterClass gehad!!! Hans en Hans, Tamara, Roxanne en Angelique… Super bedankt voor deze dag…!!! Graag tot een volgende keer!!

Boy Surminski, deelnemer masterclass ‘on the road’ 2016
“On theroad” was het thema van mijn eerste masterclass bij Hans Toonen & Hans Wientjens. Door het volgen van hun fotografiewerk ben ik gestuit op deze masterclass via Facebook. In het begin erg aan het twijfelen geweest, maar na contact gehad te hebben met Hans Toonen heeft hij mij kunnen overhalen. Het was een zeer leerzame en intensieve dag. Zo heb ik geleerd dat zij heel veel met een gouden reflectiescherm werken om een warme sfeer te creëren. En dat zij goed naar het beeld kijken. Ze zoeken de styling bij de locatie, zodat het beeld een rustige maar aangename sfeer krijgt om naar te kijken. Al met al een zeer geslaagde dag en zeker goede beelden kunnen maken. Dank jullie wel Hans & Hans (+ crew voor die dag).

Willem Meuter, deelnemer driedaagse masterclass, juni 2016
In 3 dagen heel veel geleerd van het elkaar perfect aanvullende duo Hans en Hans.
Van Toonen het eerst rustig kijken, juiste positie bepalen, coachen van het model, kadering en dan pas afdrukken. Wientjens heeft me heel veel geleerd over de verschillende lichtopstellingen, de effecten hiervan en niet te vergeten de nabewerking.
“Vette platen” (quote Toonen) gemaakt, mijn fotografie is naar het volgende niveau gegaan. Hans en Hans bedankt.
WAARSCHUWING: Masterclasses bij Hans en Hans zijn verslavend.

Ed Post, deelnemer driedaagse masterclass, maart 2016
Hans & Hans zijn super enthousiaste mannen die hun vak verstaan. Ik heb bij hun inmiddels de 3 daagse masterclass en de masterclass met thema On the road gevolgd. En dat heeft mij inmiddels geen windeieren gelegd. Vooral op het gebied van licht en schaduw gebruik heb ik zoveel meer geleerd. Echt fantastische masterclasses waar je ook daadwerkelijk mee verder kunt komen. Echt supertof dat ik deelgenoot mocht zijn van jullie vakmanschap. Dikke aanrader.

Karel Buyck, deelnemer driedaagse masterclass, maart 2016
Ik was nog niet lang bezig met modelfotografie -amper een jaar- toen ik bij Hans en Hans verzeild raakte. Het was voordien in de studio eigenlijk eerder een beetje aanmodderen met verlichting,… staan de lampen goed, veel tijdverlies met de flitsmeter. Wat met de poses en het regisseren van het model? Euh….
Ik had me per mail effe voorgesteld en zei daarin dat ik wel interesse had in de workshop. Iets erna werd ik door Hans Toonen opgebeld en dat was op zich al geweldig vond ik, Hans gaf mij het gevoel of wij elkaar al jaaaaaren kenden, zo vlot in de omgang, wauw….
Toen ik aankwam in de studio te Arnhem was dat net zo “Heeey Karel, wat leuk dat je er bent! Jonge, lekker bakkie koffie?”…
De Driedaagse Masterclass was tot in de details zalig. Hans Toonen en Hans Wientjens leggen alles van naadje  tot draadje uit hoe het allemaal werkt. De visagiste was top, de modellen waren top. De medecursisten en ikzelf hebben op die 3 dagen veel informatie vergaard en alles werd in de praktijk omgezet. Alles werd getoond en met hand en tand uitgelegd. Om beurten gingen we aan de slag. zo kreeg ieder van ons persoonlijk coaching, én bovendien stak je er ook nog veel van op als een ander aan de beurt was.
De onderwerpen? Plaatsing van het licht, regisseren van het model, waar moet je op letten qua styling, vormgeving, kleuren. Ook kwam de nabewerking met Lightroom en Photoshop aan bod.
Ook zeker niet te vergeten, als Hans en Hans zeggen dat het goed is, dan is het ook goed. Ze nemen geen blad voor de mond en tikken je op de vingers wanneer je de mist ingaat… Ondergetekende weet er alles van. Maar daar ben ik dankbaar voor en dat heb ik dan ook gezegd.
Dus, als je écht iets wil leren, ga dan naar de Driedaagse Masterclass van Toonen & Wientjens. Die gasten weten waar om gaat.
Oh ja, als Belg heb ik nog iets geleerd, je zegt niet “Dat is een mooie foto”, je zegt “Dat is een vette plaat man”.

Rob Weijers, deelnemer masterclass portret en beauty, februari 2016
De begeleiding, uitleg, aanwijzingen enzovoort zijn duidelijk, eerlijk en opbouwend. Wil je wat leren van toppers uit vak, moet je hier zijn. Het gehele team bestaat uit ervaren en professionele mensen. Hans en Hans, modellen en visagiste (Tamara) bedankt!

Ward van Lingen,deelnemer driedaagse masterclass, januari 2016
Een driedaagse cursus bij Hans en Hans is echt genieten! Het geeft een goede kijk in de keuken bij twee top professionals. Alle aspecten vanaf concept tot en met nabewerking komen aan bod. Bij The New Photo School krijg je géén “Hier heb je een model en allemaal succes” maar juist van begin tot eind non-stop coaching met passie en bezieling! M.a.w. een echte aanrader dus!!

Dirk Heuver, deelnemer driedaagse masterclass, januari 2016
Drie dagen lang een Masterclass bij Toonen & Wientjens was intensief en bijzonder leerzaam. 
Mijn persoonlijke uitdaging was het goed leren aansturen van de modellen waarbij naast fotografische vaardigheden ook andere vaardigheden nodig zijn. Ook de nabewerking van de foto’s werd niet vergeten en ik vond het erg interessant om te zien hoe deze professionals dit aanpakken. Toonen en Wientjens hebben me dus op meerdere gebieden veel geleerd!

Jac Janssens, deelnemer driedaagse masterclass, januari 2016
Leer letterlijk en figuurlijk het licht zien door de ogen van 2 gepassioneerde topfotografen!
Niet alleen fotografie of nabewerking, maar talloze andere belangrijke facetten om een foto tot een kunstwerk te maken komen aan bod. Een absolute aanrader!

Sandra Puttiger, deelnemer driedaagse masterclass, januari 2016
Een geweldige workshop die ik heb gevolgd bij Hans Toonen en Hans Wientjens, wat een ervaring was dat.
Veel geleerd, veel trail en error in het afgelopen jaar, en na lang stoeien met deze foto’s ben ik eindelijk blij met wat het geworden is. Dank jullie wel The New Photo School.

Frank Derks, deelnemer driedaagse masterclass, september 2015
Ik ben zelf lang opzoek geweest naar workshops op het gebied van fotografie. De basis ben ik wel ontgroeid en wilde mezelf graag verder ontwikkelen, voornamelijk op het gebied van portretten. Ik ben uiteindelijk de 3 daagse masterclass gaan volgen bij Hans en Hans. Wat ik er even bij moet vermelden is dat ik het in het begin veel geld vond (gezien het zeker niet te duur is voor alles wat je ervoor krijgt, 3 dagen professionele modellen, professionele visagie, professionele styling, studio, eten, drinken en niet te vergeten hans en hans) maar toen ik er goed over nadacht geef ik dat bedrag toch wel uit verdeeld over verschillende workshops door het jaar heen. Wat ik kan vertellen uit mijn eigen ervaring is dat ik echt oprecht veel geleerd heb. Mijn fotografie is in een weekend meer verbeterd  dan de afgelopen jaren daarvoor. Je gaat echt 1 voor 1 aan de slag met het model, het is geen workshop waar je met 10 man tegelijk 1 model aan het schieten bent (wat vaak wel zo is).  Deze mannen hebben hun hele leven toegewijd aan fotografie en dit willen ze ontzettend graag overbrengen naar een volgende generatie. Ze geven echt alles prijs en ik wil gewoon dat meer mensen zichzelf niet van de kans beroven om deze masterclass te missen.

Lucien Krumme, deelnemer driedaagse masterclass, september 2015
The New Photo School biedt je als deelnemer van de driedaagse workshop een schat aan informatie, tips en trucks om je fotografie naar een hoger peil te brengen. Hans Toonen zorgt er met zijn verbale en non-verbale houding voor dat je een model optimaal kunt regisseren. Hans Wientjens leert je alles over licht(opstellingen) en nabewerking. Dit doen ze op een prettige effectieve manier waarbij je bijna niet in de gaten hebt dat je met een groepje gelijkgestemden zeer intensief werkt naar een topproduct.
Een workshop bij The New Photo School is een goede investering in jezelf als fotograaf!

Charlona Teerlink, deelnemer driedaagse masterclass, september 2015
Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat ik de 3-daagse workshop heb gevolgd. Ik kwam met het probleem dat ik het flitsen maar niet goed onder controle kreeg. Erg frustrerend! Hans & Hans kunnen bij elke deelnemer goed inschatten welke hulp ze nodig hebben. Dat is erg fijn. Na 3 intensieve dagen en een rugzakje vol informatie ben ik zelf aan de slag gegaan.
Voor mij heeft het erg goed uitgepakt. Ik kan de beelden maken die ik in mijn hoofd heb, zonder dat ik problemen heb met het opstellen van de flitsers en het editen van de beelden. Het is een erg waardevolle investering geweest in mijzelf/mijn bedrijf en ik kan deze workshop aan iedereen aanbevelen die zijn/haar technieken willen verbeteren.

Robin Sommers, deelnemer driedaagse masterclass, juni 2015
Kijken, kijken en nog eens goed kijken en dan de foto maken. In drie dagen niet meer dan 80 foto’s maken die allemaal goed zijn, dat is geweldig leerzaam. Inmiddels al weer anderhalf jaar geleden dat ik de leerzame driedaagse masterclasses heb gevolgd. Als enthousiast fotograaf volg ik elk jaar één of meerdere workshops bij de betere fotografen om mijn skills te verbeteren. Masters Hans en Hans hebben mij laten zien hoe je met de juiste aandacht in weinig tijd kwaliteit kunt leveren. Vooral het creatieve gebruik van één of maximaal twee lichtbronnen heeft mij ontzettend geholpen. De photoshop workflow en retouch technieken waren ook zeer leerzaam en bruikbaar. Ik kan deze masterclasses voor iedere beginnende en gevorderde fotograaf aanbevelen, al is het maar voor de energie die je krijgt van dit dynamic duo:-)

Gijs Versteeg, deelnemer driedaagse masterclass, juni 2015

Als je in korte tijd veel wilt leren over fotografie, licht en het aansturen van een model, dan is een masterclass van Hans en Hans zeker aan te raden. Omdat ze altijd samen werken en ongelofelijk goed op elkaar zijn ingespeeld, kun je van beide mannen ontzettend veel leren. Van Toonen het fotograferen en aansturen van het model en van Wientjens hoe je je model in een mooi licht zet en de nabewerking van de beelden. Tijdens de driedaagse masterclass heb ik veel geleerd waar ik nu nog steeds gebruik van maak in mijn werk. Wat ik vooral heel fijn vond is dat ze op alle vragen antwoord hebben door hun jaaaaren lange carrière als topfotografen-duo en daarnaast ook goed inspelen op de behoefte van de groep. Het programma kon zo gevormd worden dat aan ieders wens voldaan kon worden. 

Voor een goede sfeer wordt gezorgd en door het enthousiasme en de onuitputtelijke energie van Toonen was de driedaagse een weekend dat ik niet snel zal vergeten. Wientjens is de rust zelve wat zorgt voor een goede balans en het is een genot om hem aan het werk te zien met de verschillende lampen en lichtvormers.

Ook de modellen en een topper van een visagiste (Tamara) waren erg professioneel en hebben veel ervaring met het werk, waardoor de basis voor een goede foto gelegd werd. Tijdens de masterclass is er voor iedereen ruimte om te experimenteren met licht en de modellen en wordt je bijgestaan door beide heren om je foto naar een hoger niveau te tillen. Ik vond het ge-wel-dig en heb ongelofelijk hard genoten!

Nancy van den Brand, deelnemer driedaagse masterclass, juni 2015
Vol enthousiasme en met een bom aan informatie de deur uit gestapt na 3 dagen studio-ervaring bij The New Photo School. De enorme boost aan leerzame tips gaven mij duidelijk voldoende inspiratie, maar met name ‘nieuwe’ kennis over de techniek achter de invulling van studiolicht. De glamoureuze beeldbewerking en de artistieke manier van fotograferen sprak mij direct aan. Van deze heren wilde ik leren. Ik zocht naar tips om dergelijke scherpe platen neer te zetten waarin de invulling van het licht een compositie in de foto brengt. De cursus bood meer dan ik van tevoren had verwacht. Niets blijft geheim en alle elementen die leiden tot het beste eindresultaat worden besproken en in beeld gebracht. Je ontvangt waardevolle tips over de instelling van de camera en het studiolicht en wordt ook direct praktisch aan het werk gezet met professionele modellen, zodat de volledige aandacht naar het fotograferen kan gaan. Je leert hoe je modellen aanstuurt, maar vooral ook hoe je snel ‘de juiste’ beslissingen maakt en op zoek gaat naar de juiste compositie. Kijk goed naar wat de schaduwen doen, stuur je model aan, loop rond en beslis, ‘geen twijfels’, doen! Daar waar je steken laat vallen, schromen zij er niet voor je hierop te wijzen, zodat je ook weet waar je zwakke punten liggen. In de nabewerking maak je kennis met de kracht van Lightroom en leer je veel over het fenomeen dodge en burn. Een echte aanrader voor elke beginnende, maar zeker ook gevorderde fotograaf!

Didier Messens, deelnemer masterclass modelfotografie, juni 2014
Geen workshops maar masterclasses. Met de nadruk op MASTER. 
Hier leert zowel de beginner als de doorgewinterde fotograaf heel wat bij. Deze mannen zijn zo gedreven met hun vak bezig dat ze het bijna als een missie zien om hun enthousiasme over te brengen. En dat doen ze op een schitterende manier. 
Geheimen hebben ze niet en elk detail van het fotograferen wordt uitvoerig uitgelegd. 
Beslist een aanrader voor iedereen die eens iets anders wil dan de talloze amateuristische workshops.

Linda van den Broek, deelnemer Pro Glam Photo Master Class 2014
In vier regels, twee super enthousiaste mannen, met zoveel passie voor het vak, wat het alleen al de moeite waard maakt om een Masterclass te volgen. Waar ik vooral door om was, dat het meesters zijn in licht, en het positioneren van het model. En natuurlijk een leuke aanvulling een stukje begeleiding in high end nabewerking, daar heb ik echt super veel van geleerd. Kortom, een leuke aanvullende aanrader, en je kan echt veel leren, en ‘o ja momentjes’ hebben.

BACK >