TOONEN & WIENTJENS

Hans Toonen en Hans Wientjens. Twee namen, één foto. Toonen (camera) en Wientjens (licht en fotobewerking) horen bij elkaar als dag en nacht.
Door hun jarenlange samenwerking hebben Toonen en Wientjens een eigen en zeer herkenbare stijl gecreëerd die in binnen- en buitenland enorm gewaardeerd wordt. Het werk van Toonen & Wientjens valt op door perfecte belichting, stijl en klasse.
Deze meesters van de glamourfotografie zien hun werk regelmatig gepubliceerd in ‘s werelds bekendste mannenglossy’s waaronder Playboy, FHM en Maxim.
Naast hun eigen masterclasses voor The New Photo School geven Toonen & Wientjens regelmatig professionele workshops, seminars, lezingen en masterclasses in opdracht van bekende merken als Canon, RedBull, Kamera Express, Foto Konijnenberg, Foto Verschoore, Cameranu.nl en Calumet Photographic.

 

EXPERTS OVER TOONEN & WIENTJENS


Jan-Willem-Bijl

Jan-Willem Bijl
(art director Tatjana-kalender en Monique Sluyter-kalender) 

Hans Toonen en Hans Wientjens zijn wat mij betreft één van de allerbeste glamourfotografen van Nederland. Naast dat ze kwalitatief hoogstaand werk afleveren is het ook zeer aangenaam werken met ze. Dat bleek met name bij de productie van twee kalenders die ik samen met ze heb gemaakt. De ongedwongen en relaxte sfeer en tegelijkertijd professionele werkwijze leidde tot fantastische foto’s.

 

Jan-Heemskerk


Jan Heemskerk
(chief creative officer FHM)

Toonen en Wientjens in één woord: ‘vakmanschap’. Toonen en Wientjens in tien woorden: “gedreven professionals die hypermodern ambacht koppelen aan onovertroffen people skills”. Toonen en Wientjens in zoveel woorden: ‘De absolute top in glamourfotografie en perfecte leermeesters voor de professionele amateur!’

 

Patrick-van-Dam
Patrick van Dam

(voormalig art director Playboy Magazine)

Het spreekt voor zich dat een merk als Playboy enkel werkt met de besten uit het vak. Vanzelfsprekend dat er gekozen werd voor Toonen & Wientjens als “preferred supplier” voor de fotoshoots.
 Een jarenlange samenwerking was het resultaat met hoogwaardige producties tot gevolg. Naast hun fotografische kwaliteiten bieden T&W een belangrijke meerwaarde; ze gaan bijzonder geduldig en respectvol met de vaak zenuwachtige modellen om.
 Een onderschatte eigenschap die uiteindelijk leidt tot nóg betere fotografie.