Workshop portret- en modelfotografie

€ 239,00 incl. btw.

Fotoworkshop met Toonen & Wientjens

Met cover-publicaties in toonaangevende internationale magazines zijn Toonen en Wientjens fotografen van naam en faam in binnen- en buitenland.
 Hun werk wordt geroemd om de herkenbare stijl met het prachtige licht en de stijlvolle poses.

In Nederland poseerden vele BN’ers voor hun lens en naast publicaties in de verschillende fototijdschriften worden ze regelmatig gevraagd om op te treden bij foto-events of als gastdocent fotografie. Tijdens hun fotocursussen laten ze je zien hoe zij zelf hun foto’s maken en leren ze je hoe jij ook mooie belichtingen en poses kunt maken.

Opvallende foto’s maken!

Een écht inspirerende masterclass fotografie waar je inzicht krijgt hoe je je model het beste kunt aansturen voor geweldige portret- of modelfoto’s. Ook maak je kennis met verschillende verrassende lichtopstellingen die je zelf kunt gaan gebruiken.

Daarnaast laten Toonen en Wientjens je o.a. zien hoe camerastandpunt, compositie en lensgebruik een belangrijke rol kunnen spelen bij een goede foto. In deze fotoworkshop zitten alle ingrediënten om zelf gave foto’s te kunnen maken!

Leuke blik, gave pose

Toonen en Wientjens hebben geen fotografische geheimen! Ze vertellen je uit hun eigen rijke ervaring hoe je snel en doeltreffend met je model communiceert en overbrengt welke expressie of pose je op de foto terug wilt zien.

Stoer of sexy, ingetogen of enthousiast, je zult merken dat het coachen van je model helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn als je misschien wel denkt. Tevens tonen ze je hoe je je model kunt aansturen tot klassieke, fashionlike of artistieke poses en geven ze je veel bruikbare tips.

Weinig studiolampen, mooi licht

Aan de hand van verschillende lichtopstellingen laten Toonen en Wientjens je zien hoe je een model op meerdere manieren driedimensionaal kunt belichten. Ze demonstreren daarbij duidelijk welk effect de verschillende lichtvormers hebben en hoe je deze hoe je lampen kunt plaatsen voor het beste resultaat.

Zo laten ze o.a zien hoe je al met 1 studiolamp een perfect portret kunt maken, hoe je het mooiste haarlicht creëert, hoe je spiegeling in een bril vermijdt en hoe make-up prachtig uitkomt met beautylight.

Om gave portretfoto’s te maken heb je in principe niet veel licht nodig: alle foto’s tijdens de workshop worden gemaakt met 1 tot maximaal 3 lampen en een reflectiescherm.
Ook bij modelfotografie zul je merken dat je geen hele batterij lampen nodig hebt voor bijzondere foto’s. Tijdens de 1 op 1 shoots werk je o.a. met bouncelicht en ook fotografeer je met een rim light opstelling.

Een inspirerende foto-masterclass!

Voor wie is deze fotoworkshop bedoeld?

Je hoeft beslist geen volleerd fotograaf te zijn om aan deze fotoworkshop deel te nemen.
Als je de basisprincipes (ISO, sluitertijd, diafragma) van je camera redelijk onder de knie hebt en je in korte tijd je fotografische skills op hoger niveau wilt brengen, is deze workshop portretfotografie echt iets voor jou!

Alles wordt zeer duidelijk uitgelegd en je zult verrast zijn over de resultaten.
Om je optimaal aandacht te kunnen geven is de groep beperkt tot maximaal 8 deelnemers.

Hoe ziet de dag eruit?

De workshop fotografie is vooral creatief en praktisch gericht, maar je steekt gedurende de dag ook nog veel technische kennis op. Aandacht voor lichtmeting, camera-instellingen en lensgebruik, het komt allemaal aan de orde!

Toonen & Wientjens zorgen voor een fijne sfeer tijdens de masterclass, waarbij het niet alleen kijken en leren is, maar ook doen! Voor de mooiste fotoresultaten tijdens de 1 op 1 shoots zorgen Toonen en Wientjens dat er een ervaren model en top visagiste aanwezig zijn. Aan het einde van de dag ga je met veel tips, bruikbare info en gave foto’s naar huis!

Praktisch

Waar en wanneer?

  • In de fotostudio van Toonen & Wientjens aan de Mercatorweg 63a te Arnhem

  • Zaterdag 12 januari, van 10:00 – 16:30 uur

  • Maandag 11 februari, van 10:00 – 16:30 uur

Wat moet je meenemen?

  • Spiegelreflex- of systeemcamera met flitsschoen en lens/lenzen

  • Geheugenkaart(en)

  • Opgeladen accu + acculader

  • Alle flitsapparatuur is aanwezig in de studio

Wat kost deze fotoworkshop?

De workshop portret- en modelfotografie door Toonen & Wientjens kost € 239,00 incl. btw.

De prijs is inclusief ervaren model en visagiste, lunch en drankjes.

Leer hoe je met licht en model aansturen het verschil kunt maken!